fbpx
İş kurma

Adım Adım Kanada’da İş Kurma

Adım Adım Kanada da İş Kurmak
Kanada’da bir iş kurmak ilk başta zor görünebilir. Bu rehber, girişimci olma hayalinizi gerçeğe dönüştürmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
1. İyi Bir İş Fikri ile Gel
Kanada’da veya başka bir yerde olmanız önemli değildir; başarılı bir iş iyi bir fikirle başlar . Becerilerinizi inceleyin, mevcut eğilimleri izleyin ve mevcut kavramları geliştirmenin veya pazara yeni bir şeyler katmanın yollarını arayın . Ve ciddi zaman ve para harcamadan önce fikrinizi iyice test edin.
2. Bir İş Planı Yazın
Fikrinizi test etmenin en iyi yolu, onu bir iş planına dönüştürmektir . Bu, işletmeniz için endüstri, ürünler ve pazarla ilgili her şeyi ayrıntılı bir şekilde incelemenize olanak tanır. Ayrıca, yatırımcılara ve kredi verenlere sunmak için de önemli olacaktır.
İşinizi başlatmadan önce, size yol gösterecek kapsamlı ve eksiksiz bir iş planınız olmalıdır. Bununla birlikte, sürecin başlarında , iş fikrinizin uygulanabilir olup olmadığını gösteren hızlı bir başlangıç planı hazırlamak mümkündür .
3. İşletmeniz için Rekabetçi Bir İsim Seçin
Bir işletme adı seçmek hem yasal hem de pazarlama hususlarıyla birlikte gelir. Kanada’da hükümet , şirketlere tek mülkiyetten daha fazla isim kısıtlaması koymaktadır , ancak her işletme sahibi, işlerini adlandırırken yasal konuları dikkate almalıdır. Çoğu işletme en azından isimlerini Kanada hükümetine kaydettirmek zorundadır . Pazarlama açısından, işletme adınız, işletmenin yaptıklarını görsel olarak ilginç, akılda kalıcı ve olumlu bir şekilde iletmelidir. 1
4. İşletme Biçimi Seçin
Kanada’da bir iş kurarken, bir iş yapısı için seçebileceğiniz sadece üç temel iş şekli vardır ;
Tek mülkiyet, ortaklık ve şirket. Bunların içinde kooperatif şirketi veya sınırlı ortaklık gibi birkaç seçenek vardır. Ancak hepsi bu üç şemsiyenin altına birleşir. İşletmeniz için hangi yapının doğru olduğuna karar vermek, sorumluluk ile konfor seviyenizden işletmeniz için istediğiniz vergi indirimine kadar çeşitli faktörlere bağlı olacaktır.
5. Küçük İşletme Finansmanı Bulun
Borç finansmanından özkaynak paylaşımına ve devlet bağışlarına kadar dikkate alınması gereken birçok seçenek vardır . Her bir finansman türü arasındaki farkları anlayın ve hangisini seçerseniz seçin yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır olduğunuzdan emin olun.

6. İşletme Lisansı Alın
Tüm işletmeler için gerekli olmasa da, birçok yeni işletmenin belediyeleri içinde yasal olarak faaliyet gösterebilmeleri için önce işletme lisansları almaları gerekecektir. Şehrinizde veya şehrinizde bir web sitesi yoksa, devlet kurumlarının iletişim bilgilerini çevrimiçi olarak bulabilirsiniz.
.
7. GST / HST’ye kaydolun
Çoğu durumda, yeni küçük işletmenizin brüt geliri art arda dört çeyrek için 30.000 doların altında kalmazsa, mal ve hizmet vergisine (GST) ve uyumlu satış vergisine (HST) kaydolmanız gerekir . Küçük tedarikçi muafiyeti için bu eşik de tüm işletmeler için geçerli değildir. Örneğin taksi ve limuzin hizmetleri her zaman GST / HST’ye kaydolmak zorundadır.
Başlamak için fazla para kazanmasanız bile, temel olarak işletmenizin ticari kullanım için satın alma işlemlerinde ödediği GST / HST’yi geri alma yolunuz olan Giriş Vergisi Kredileri nedeniyle hemen GST / HST’ye kaydolmak isteyebilirsiniz. .
8. İl Satış Vergisi Kaydı (Gerekirse)
Bazı iller satış vergilerini federal GST ile uyumlu hale getirmemişlerdir ve bu illerde de uygun eyalet vergisini tahsil etmek ve havale etmek için kaydolmanız gerekecektir. Alberta, Britanya Columbia, Manitoba veya Saskatchewan’da bir işe başlıyorsanız , il satış vergisi (PST) tahsildarı olarak kaydolmanız gerekir . Quebec’te, Quebec Satış Vergisi’ne (QST) kaydolmanız gerekir.
9. Çalışan Olmaya Hazırlanın
Bir işe başlarken, çalışanları işe aklınızdaki en son şey olabilir. Ama o zamanın ne kadar çabuk geleceğine şaşırabilirsiniz. . Yasal olarak Kanada’da çalışan işe almak için kendinizi hazırladığınızdan emin olun . Bu, bordro kesintilerinin ele alınmasını , işçinin tazminat sigortasını ve iş sigortasını içerir.
10. Ek İş Sigortası Satın Alın
Yasal olarak gerekli olan istihdam sigortasının ötesinde, işletmeniz için ek koruma gerekebilir. Mülkiyet, genel sorumluluk, iş kesintisi, kilit kişiler ve engelliliği kapsayan çeşitli politikalar vardır . Hangisinin işinize uygun olduğunu belirlemek için bu seçenekleri bir sigorta acentesi ve avukatla görüştüğünüzden emin olun.
11. Kayıtlarınızı Doğru Tutun
İşletmenizi ilk açtığınız andan itibaren iyi kayıtlar tutarsanız, muhasebe ve vergi ödeme gibi şeyler çok daha kolay hale gelir. Ayrı bir işletme bankası hesabı açarak ve işletme makbuzlarınızı saklayıp düzenleyerek başlayın . Temel bir muhasebe yazılımı kullanmak erken organize olmanıza ve işinizi büyüdükçe ölçeklendirmenize yardımcı olacaktır.
12. İşletmenizi Pazarlayın
İşlerinizi organize etmek ve başlatmak için yaptığınız tüm çalışmalardan sonra, en önemli adımlardan birini unutmayın: işinizi tanıtmak. İş planınızı yaparken pazarlama stratejinizi önceden planlamalıydınız, ancak şimdi harekete geçirme zamanı. İşletmenizi harika bir başlangıç yapabilmeniz için bu planları hedeflere ve belirli pazarlama girişimlerine dönüştürmeye başlayın.

Scroll to top