fbpx

Kanada’da Çalışma İzni

KW: kanada çalışma izni, kanada çalışma izni nasıl alınır, kanada ya göç, kanada vizesi, kanada göçmenlik, kanada göçmenlik başvurusu, kanada vatandaşlık, kanada yaşam, kanada çalışma izni, kanada iş başvurusu, kanada vatandaşlık şartları, kanada çalışma vizesi, amerika iş imkanları, kanada vizesi için gerekli evraklar, kanada da iş bulmak, kanada oturum izni, kanada göçmenlik şartları, kanada oturma izni, kanada nitelikli göçmenlik, kanadaya göçmen olarak nasıl gidilir, kanada yatırımcı vizesi, kanada çalışma vizesi, kanada çalışma vizesi nasıl alınır, kanada çalışma izni şartları, kanada çalışma izni başvurusu

Kanada’da Çalışma İzni ve Yeni Bir Yaşam

Yaşam standartları çok yüksek olan Kanada çalışma ve göçmenlik başvurularının da en fazla yapıldığı ülkelerden biridir. Bu nedenle, ülkede çalışmak ve yaşamak isteyenler “Kanada çalışma vizesi nasıl alınır?” şeklinde araştırma yapar. Kanada’da iş bulmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşların öncelikle çalışma izni alması gerekir. Kanada çalışma izni için vatandaşların belli kriterlere uyması ve bir meslek sahibi olmaları aranan şartlar arasında bulunur.

Amerika iş imkanları ile kıyaslanabilecek kadar istihdam yaratan Kanada göçmenlik başvurusu şartları nelerdir? ve “Kanada çalışma izni nasıl alınır?” sorularına yanıt bularak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Discovercanada olarak profesyonel danışman kadromuzla birlikte başvuru sürecinde sizin için en uygun alternatifleri birlikte değerlendiriyoruz. Vize işlemlerinizi baştan sona takip ederek başvuru sürecinizi en kısa sürede sonuçlandırmanıza yardımcı oluyoruz.

Kanada Çalışma Vizesi

Ülkede geçici olarak kalmak isteyenler Kanada çalışma vizesi başvurusunda bulunabilir. Kanada çalışma vizesi alabilmek için yükseköğrenim gerektiren ya da gerektirmeyen bir mesleğe sahip olmak gerekir. Yükseköğrenime bağlı araştırma görevlisi, bilgisayar bilimleri, gıda ve tarım sektörü gibi meslekler ülkede oldukça revaçtadır. Yükseköğrenim gerektirmeyen hasta bakıcılığı, işçilik ve çiftçilik de istihdam yaratılan meslek grupları arasındadır.

Geçici Kanada çalışma izni çalışılacak iş yerinin belli olup olmasına göre ikiye ayrılır:

İşverene Özgü Çalışma Vizesi

Kanada içinde oluşan eleman açığını kapatamayan işverenler belli meslek gruplarından yabancı uyruklu vatandaşlara iş teklifinde bulunabilir. İşverene özgü Kanada vizesi bu tür bir ihtiyaç sonucu alınabilir. Çalışma vizesinde başvuru sahiplerinin çalışma süresi ve iş yeri bilgilerinin bulunması gerekir. Bu geçici vize türüne başvuranların Kanada vatandaşlık hakkı yoktur.

İşverene özgü çalışma vizesine başvuru yapabilecek meslek grupları şunlardır:

  • Akademik personeller,
  • Profesyonel sporcular,
  • Film ya da dizi sektöründe çalışanlar,
  • Kanada’da faaliyet gösteren kurumlarda çalışacak bilim insanları,
  • Girişimciler,
  • Sanayi sektöründe çalışanlar,

Kanada yatırımcı vizesi ise iş insanlarını ve sermayeyi ülkeye çekme amacıyla verilir. Girişimciler bu vizeye başvuruda bulunarak Kanada ekonomisine katkıda bulunabilir.

Açık Çalışma Vizesi

Açık Kanada çalışma izni başvurusu için belli bir işverenden davet alınmasına gerek yoktur. Açık Kanada çalışma izni şartları arasında öğrenci olmak, ülkede çalışan birinin aile üyesi olmak ya da göçmen olmak bulunur. Herhangi bir iş için Kanada iş başvurusu yapmanızı sağlayan açık çalışma izni uzatılabilir. Kanada vizesi için gerekli evraklar toplanarak başvuru yapmak mümkündür.

Geçici çalışma izinleri Kanada oturum izni ve vatandaşlıkla karıştırılmamalıdır. En fazla dört yılık alınabilen çalışma izinleri Kanada vatandaşlık şartları arasında yer almaz.

Kanada Göçmenlik ve Expess Entry Programı

Kanada yaşam ve çalışma koşulları açısından pek çok kişinin hayallerini süsleyen ülkeler arasında bulunur. Aynı zamanda, dünya üzerinde en fazla göçmenlik başvurusunun yapıldığı ülkelerden biri olan Kanada göçmenlik programları ile bu talepleri kabul eder. Bu nedenle ülkede çalışmak ve yaşamak isteyenler “Kanada’ya göçmen olarak nasıl gidilir?” şeklinde araştırma yapar.

Kanada göçmenlik başvurusu için meslek grubuna uygun olarak ülkenin belirlediği programlardan birini seçmek gerekir. Kanada nitelikli göçmenlik programları Express Entry sistemi üzerinden düzenlenir. Bir göç programı olmayan, internet üzerinden başvuru yapılmasına olanak sağlayan bir sistem olan Express Entry Kanada’ya göç etmek isteyenlere kolaylık sağlar.

Sistem, göçmenlik başvurusunda bulunanları eğitim, dil seviyesi ve iş deneyimi gibi kriterlere göre puanlar. Başvurular ise bu puanlar üzerinden değerlendirilir. Kanada göçmenlik şartları da dikkate alınarak sistem üzerinden 3 farklı programa başvuru yapmak mümkündür:

  • Federal Nitelikli İşçi Programı

Bu programa başvuracakların en az 1 yıl vasıflı olarak çalışmış olması, belirlenen yabancı dil seviyesine sahip olması ve ülkede denkliği bulunan lise ya da üniversite diplomasına sahip olması gerekir.

  • Federal Nitelikli Ticaret Programı

Bu program için başvuru sahiplerinin işverenden en az 1 yıllık iş teklifi alması ya da ticaret sertifikasına sahip olması gerekir. Aynı zamanda yabancı dil ve en az 2 yıllık ticari deneyim de aranan kriterler arasında bulunur.

  • Kanada Deneyimi Sınıfı

Kanada’da daha önceden en az 1 yıl tam zamanlı çalışanlar bu programa başvuruda bulunabilir.

Discovercanada’dan Kanada çalışma izni ve göçmenlik programları hakkında danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Başvurularınızın olumlu sonuçlanması için sürecin her adımında yanınızdayız.

 

 

Scroll to top