fbpx

Kanada’da iş kurmak hakkında gerçekler

Kanada’da İş Kurma Hakkında Gerçekler

Kanada , ülkede  iş kurma konusunda bazı kısıtlamalar ve düzenlemeler getirmektedir .  Ancak, Dünya Bankası’nın Doing Business projesine göre 2016 yılında dünyada bir iş kurmak için üçüncü en iyi yer seçilmiştir.  Bir firmayı kaydetmek yalnızca birkaç  prosedür ve ortalama beş gün sürer.

Kanada Yerleşik Gereksinimleri

Kanada’da İş Kurmak için Kanada Vatandaşı veya Toprak Göçmen Olmalısınız. Kanada’da ziyaretçi veya öğrenci vizesiyle veya çalışma iznindeyken bir işe başlayamazsınız. Burada bir iş kurmak için bir veya daha fazla Kanadalı ile ortak olabilirsiniz, ancak bu Kanada’da ikamet edebileceğiniz anlamına gelmez. Bunu yapmak için Kanada’ya göç etmeniz gerekiyor.

Tüm İşletmelerin Kayıtlı Olması Gerekmez

Kanada’da tek mülkiyete başlarsanız ve yalnızca yasal adınızı işletmenizin adı olarak kullanırsanız, işletmenizi ilinize kaydettirmeniz gerekmez. Newfoundland ve Labrador bunu daha da ileri götürüyor. Bu konumlarda, tek başına sahiplik veya ortaklıkların işletme adlarını kaydetmelerine gerek yoktur.

Hangi il veya bölgede olursanız olun, işletmenizi belediyenize kaydetmeniz gerekebilir.

İşletme Adının kaydedilmesi İşletme Adınızı Korumaz

İşletme adınızı ilinize veya bölgenize kaydettirmeniz, işletme adı koruması sağlamaz.

Yeni İşletmelerin Finansmanı

Kanadalı küçük işletme sahibi tarafından yatırımlar kendi finansman güçleri ile gerçekleşir.  Intuit Canada’nın girişimcilik araştırmasına göre, Kanada’daki küçük işletmelerin çoğu 5.000 $ ‘dan az bir sermaye ile işe başlamışlardır.

Kanada’daki küçük işletme girişimleri için çok az hibe vardır. Var olanlar genellikle belirli sektörlere, yerlere ve bazen de insan gruplarına özgüdür.  Dolayısıyla, yaptırımlara  bağlı olmayan ve dışarıdan küçük işletme hibeleri çok nadirdir ve her zaman belirli koşullara bağlıdır.  Aborjin gibi belirli bir grup insan arasında veya Kuzey Ontario gibi belirli bir yerde girişimciliği teşvik etmeye yönelik programlar mevcuttur.

Kanada Küçük İşletme Vergileri

İş yeri sahipleri , iş yaparken tüketilen mal ve hizmetler için ödedikleri mal ve hizmet vergisi (GST) ve uyumlu satış vergisi (HST) miktarını geri alabilirler

Kanada’daki küçük işletmelerin çoğunun GST / HST tescil ettiricisi olması ve küçük işletmelerinin Küçük Tedarikçi olarak nitelendirilmesi halinde GST / HST’yi ödemesi gerekmemektedir.  Tabii ki, belli kriterlere uyan küçük işletmeler için bu geçerlidir. Her küçük işletme için  genellemek doğru değildir.

Küçük işletmeler – hatta mikro işletmeler bile – bilimsel araştırma ve deneysel geliştirme (SR&ED) vergi kredilerine hak kazanabilirler. SR&ED’e katılmak ve SR&ED vergi kredisi kazanmak için işletmenizin belirli bir üniversite veya programla birleştirilmesi veya ilişkilendirilmesi gerekmez.

Başarı Sağlam Bir İş Planından Gelir

Her yıl birçok küçük işletme kurulur. Birçok küçük işletme başarısız olur. Çoğu durumda, zayıf planlama nedeniyle başarısız olurlar. Bu yüzden başlamadan önce bir iş planı yazarak kendinize ve başarı şansınıza büyük bir adım atın. Bir iş kurmak, zamanınıza ve kaynaklarınıza büyük bir yatırımdır ve başarılı bir girişim olduğundan emin olmak için mümkün olan her şeyi yapmanız gerekir.

 

Scroll to top