fbpx
Vize

Kanadalı Değilken Kanada’da İş Kurma

Kanadalı değilsiniz, kendi ülkenizde yerleşik bir işiniz var ve  ve Kanada’da bir iş kurmak mı istiyorsunuz? Yada  Kanada’da yeni bir şirket açmak mı istiyorsunuz? Önemli bilgiler ve tavsiyeler  için okumaya devam edin.

İşinizi Kanada da  Genişletmek

Önceden kurulmuş bir yabancı işletme için Kanada da genişlemek kolaydır: Her bölgenin   teşkilatı için kayıt prosedürleri (ve ücretleri) vardır.

Örneğin, Kanadalı olmayan bir kişi olarak şu anda Türkiye de  bir şirket işletiyorsanız ve Ontario’da bir işletme açmak istiyorsanız, işinizi o eyalette eyalet  dışı bir şirket olarak kaydetmeniz gerekir .

Eyalet  dışı kuruluş için bir Hizmet Temsilcisine, “Ontario’da ikamet eden, 18 yaşında veya daha büyük bir kişiye veya Ontario’da kayıtlı ofisine sahip bir şirkete ” ihtiyacınız olacaktır.

Ontario bu örnekte eyalet olmasına rağmen, tüm Kanada eyaletlerinin ve bölgelerinin benzer gereksinimleri olduğunu unutmayın. Kanada’da bir iş kurmak için, iş yapmak istediğiniz ilin il kayıt defterine başvurmanız ve gerekli prosedürü gerçekleştirmeniz gerekecektir. Birden fazla ilde iş yapmak istiyorsanız, yeni işletmenizi her ilde ayrı ayrı kaydetmeniz gerekecektir.

Öte yandan, Kanada vatandaşı değilseniz, Kanada’da bir şirket kurmak istiyorsanız ve vatandaşı olduğunuz  ülkenizde zaten yerleşik bir işiniz yoksa, Kanada’da bir iş açmanın birkaç yolu vardır.

Vatandaşlık ile  Kanada’da İş Kurmak

İlk olarak, Kanada’da yaşamak istiyorsanız Kanada’ya bir nitelikli göçmen  olarak başvuruda bulunabilirsiniz . Hem Kanada’da bir iş kurmanın hem de orada yaşamanın tek yolu budur.

Kanada’ya Vatandaşlık ve Göçmenlik.  Kanada’ya göçle ilgili bilgileri incelediğinizde, iki tür ticari göç programı olduğunu göreceksiniz: başlangıç ​​vizesi programı ve serbest meslek sahibi kişiler için bir program.

Başlangıç ​​vizesi programına katılmak için şunları yapmalısınız:

  • Nitelikli bir işiniz olsun.
  • Belirlenmiş bir kuruluştan destek mektubu alın (risk sermayesi grupları, melek yatırımcılar veya iş geliştirme merkezleri).
  • Dil gereksinimlerini karşılayın (İngilizce veya Fransızca yeterlilik).
  • İşletmeniz para kazanmaya başlamadan önce Kanada’da yerleşmek ve yaşamak için yeterli paranız olduğundan emin olun.

Serbest meslek sahibi bir kişi olarak Kanada’ya gelmek için şunlardan birine sahip olmalısınız:

  • Kültürel etkinliklerde veya atletizmde ilgili deneyim ve Kanada’nın kültürel veya atletik yaşamına önemli bir katkıda bulunmayı amaçlamak ve yapabilmek.
  • Çiftlik yönetiminde deneyim ve Kanada’da bir çiftlik satın almak ve yönetmek.

Serbest meslek sahibi bir kişi olarak Kanada’ya gelme başvurunuzu etkileyen diğer faktörler arasında eğitim, yaş, uyum ve dil yetenekleriniz; Kanada’ya gelebilmek için İngilizce ya da Fransızca dinleyebilmeli, konuşabilmeli, okuyabilmeli ve yazabilmelisin.

Kanada’da Yaşamadan Kanada’da İş Kurun

Kanada’ya göç etmiyorsanız ve Kanada vatandaşı veya daimi ikamet statüsüne sahipseniz, Kanada’da yine de bir şirket kurabilirsiniz. Buradaki en önemli nokta, belirli iş türlerini kimlerin başarabileceği ve başaramayacağına ilişkin kuralların Kanada’nın bireysel eyaletleri tarafından belirlendiği ve eyaletten eyalete (veya bölgeye) farklı olmasıdır.

Örneğin, şu anda British Columbia eyaleti (BC) yerleşik olmayan işlerle ilgili en esnek kurallara sahiptir. Bu eyalette, Kanada vatandaşı olsun ya da olmasın herkes tek mülkiyete, ortaklığa veya şirkete başlayabilir.

BC’de bir iş kurmak için yapmanız gerekenler:

  • İşletmeniz için gerçek bir fiziksel adresiniz olsun
  • İncelenmesi için bir Yatırım Kanada başvurusu gönderin. ( Yatırım Kanada Yasası “mevcut bir Kanada işinin kontrolünü ele geçiren veya yeni bir ilişkisiz Kanada işi kurmak isteyen Kanadalı olmayanların bu Yasaya tabi olduğunu ve bir Bildirim veya İnceleme Başvurusu sunmaları gerektiğini” belirtir.)

Ardından, Kanada’da yeni küçük işletmenizi kurmak için gerekli adımları izlemeye hazırsınız.

Başka herhangi bir il veya bölgede bir iş kurmak istiyorsanız, istenilenleri  kontrol etmeniz gerekecektir. Kanadalı olmayanların ilgili iş türü için o bölgede  izin verilip verilmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer  iş türünüzün o bölge de başlatılmasına izin verilmezse, bir veya daha fazla Kanada vatandaşı veya vatandaşlık hakkı elde etmiş kişi ile  bir ortaklık veya şirket kurabilirsiniz.

Açıkçası, Kanadalı olmayan biri olarak, başka bir kişiyle ortaklık kuruyorsanız, o kişinin Kanada vatandaşı olması veya vatandaşlık almış bir kişi  olması şarttır.

Şirketler için, başına Kanada İş Şirketler Yasası ,

Direktörlerin en az yüzde 25’i Kanadalı olmalıdır (eğer direktörlerin% 25’i bir tam sayı değilse, en yakın tam sayıya yuvarlanır). Bir şirketin dörtten az yöneticisi varsa, en az birinin Kanada’da yerleşik olması gerekir (S. 118 (3)).

Başladığınız şirket bir şirketse, öncelikle işletmenizi federal veya eyalet olarak dahil edip etmeyeceğinize karar vermeniz gerekir.

 

Önemli Not

Kanada’da bir iş kurmak ve Kanada’da yaşamak isteyen ancak  Kanada vatandaşı  değilseniz, Kanada’ya göç etmek veya birlikte çalışacak bir veya daha fazla Kanadalı bulmak zorunda kalacaksınız. Kanada’da kalıcı olarak yaşamanın ve işinizi yürütmenin tek yolu Kanada’ya göç etmenizdir.

 

Scroll to top